Praktijkinformatie

Drs Ruijters, huisarts Gulpen

Spreekuren

De praktijk is elke werkdag geopend tussen 08.00 en 17.00 uur. Wij werken volgens afspraak. Om een afspraak te maken kunt u tussen 8.00 en 12.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur bellen met de assistente. Indien u vóór 10.00 uur belt, kunt u meestal dezelfde dag nog terecht. Wanneer een eerder gemaakte afspraak niet door kan gaan, bel dan tijdig (liefst 24 uur van tevoren) om de afspraak te annuleren.

Spreekuren

Het spreekuur van de huisarts is van 08.00 tot 12.00 uur. Voor  spoedgevallen en dringende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende dag, is er dagelijks een avondspreekuur om 17.00 uur.

Meer tijd nodig?

Voor één afspraak wordt vijftien minuten gereserveerd, deze zijn bedoeld voor één hulpvraag. Indien u denkt meer tijd nodig te hebben, bijvoorbeeld als u met meerdere personen komt of als er meerdere klachten zijn, maak dan een afspraak voor een langer consult.

 

Om een inschatting te kunnen maken van de urgentie en de benodigde tijd, vraagt de assistente naar de aard van de klachten.

Telefonisch spreekuur

Als u telefonisch overleg met uw huisarts wilt, kunt u dit voor 12.00 uur bij de assistente aanvragen. De huisarts belt u tussen 12.00 en 14.00 uur.

Visites

Mocht u lichamelijk niet in staat zijn om naar het spreekuur te komen, dan kan de huisarts ook op visite komen.
.
Indien u vóór 11.00 uur belt kunnen wij uw visite inplannen op dezelfde dag.
De huisarts komt dan tussen 14.00 en 17.00 uur bij u langs.

Avond-, nacht- en weekend

Vanaf 17.00 uur ’s avonds tot 8.00 uur ’s ochtends en in de weekeinden kunt u voor dringende klachten terecht bij de Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg.
.
Het adres is:

Henri Dunantstraat 5
6419 PC Heerlen

.
Het telefoonnummer is:

045-5778844

PRAKTISCHE INFORMATIE

De praktijk is elke werkdag geopend tussen 08.00 en 17.00 uur.

Herhaalrecepten

U kunt uw herhaalmedicatie dagelijks bestellen. Indien u vóór 12.00 uur belt geven wij uw bestelling door aan de apotheek en kunt u het recept de volgende werkdag bij uw eigen apotheek afhalen. Als u wilt dat het bezorgd wordt, moet u dit aan de assistente melden.

 

Het is ook mogelijk om uw chronische medicatie ieder kwartaal automatisch via uw apotheek te ontvangen (pro-actief) of in een tosho te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden bij uw huisarts.

Bloedprikken

U kunt bij ons in de praktijk terecht voor bloedprikken. U hoeft dus niet naar een andere priklocatie. Wij werken samen met het medisch diagnostisch centrum Reinier Haga.

 

Als u nuchter bloed moet prikken, verzoeken wij u om de afspraak hiervoor tussen 8.00 en 10.00 uur te plannen. U mag dan minimaal acht uren van tevoren niets eten en drinken en geen genotsmiddelen gebruiken (roken, alcohol, drugs). Kortom, u moet nuchter blijven. Tijdens deze acht uren mag u wel water drinken zoals u gewend bent. U mag echter geen thee of koffie nuttigen.

Vakantiegangers

Als u op vakantie bent in het Heuvelland en medische hulp nodig heeft, kunt u bij de praktijk terecht. U kunt bellen voor een afspraak.
.
De kosten van een consult worden via uw eigen zorgverzekering gedeclareerd.

Assistente

U kunt bij de assistente terecht voor veel praktische vragen, recepten, uitslagen en adviezen over medische problemen.
.

Op afspraak kunt u bij hen terecht voor:

   • wondbehandeling;
   • verwijderen van hechtingen;
   • bloeddrukcontrole;
   • 24-uurs bloeddrukmeting;
   • ECG (hartfilmpje);
   • doppler (bloedvatonderzoek);
   • uitspuiten van oren;
   • injecties;
   • zwangerschapstesten;
   • urineonderzoek;
   • bloedprikken.

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek (praktijkverpleegkundige) is speciaal opgeleid en heeft specifieke kennis op het gebied van chronische ziekten. Mensen met o.a. Diabetes Mellitus, COPD, astma, hart- en vaatziekten en mensen die willen stoppen met roken komen regelmatig bij de praktijkondersteuner somatiek.
.
Door intensieve begeleiding leren mensen beter met hun ziekte omgaan en kunnen problemen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld.
.
Er wordt gewerkt volgens richtlijnen die door de huisartsen zijn opgesteld. De huisarts blijft op de hoogte door dagelijks overleg met de praktijkondersteuner, hierdoor proberen wij uw gezondheid zo goed mogelijk te bewaken. De praktijkondersteuner somatiek is aangesloten bij de beroepsorganisatie NVvPO en de vereniging Arts en Leefstijl.

Praktijkondersteuner GGZ

Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee, voelt zich somber of is gespannen. Als deze klachten blijven aanhouden, kunt u samen met de huisarts beslissen om een afspraak te maken bij de praktijkondersteuner GGZ (Geestelijke Gezondheids Zorg).

 

De praktijkondersteuner GGZ kan u onder ander helpen bij een sombere of depressieve stemming, stress- en spanningsklachten, angsten, relatieproblemen, slaapproblemen en verslavingen. In een intakegesprek worden de klachten besproken en een behandelaanbod of therapie voorgesteld. De praktijkondersteuner GGZ werkt hierbij intensief samen met de huisarts en eventuele andere hulpverleners.

 

De kosten van een consult bij de praktijkondersteuner GGZ vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dit betekent dat het eigen risico niet wordt aangesproken.

balie Huisarts Gulpen
reisprik

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Onze praktijk is aangesloten bij Reisprik. Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartspraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. De praktijken aangesloten bij Reisprik bieden kwaliteit en service en werken volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR-richtlijnen). U kunt via internet een afspraak maken. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft, kunt u contact opnemen met de huisartspraktijk.
.
U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.
.
De kosten van een rijbewijskeuring bedragen € 40,00.
De huisarts kan de keuring digitaal naar het CBR versturen.

rijbewijskeuring
Translate »
Call Now Button